perjantai 6. tammikuuta 2012

Presidentinvaalit 2012 - Kristilliset


Kolmas osa presidentinvaaleja käsittelevistä kirjoituksistani. Aloitetaan kuitenkin perinteisellä disclaimerilla:
Tämä kirjoitus voi edustaa tai olla edustamatta poliittista näkökantaasi. 
Kirjoituksen tarkoitus on herättää ajattelua, ei esittää objektiivista totuutta.
Ennen herneiden nenäänvetämistä, yritä ymmärtää tekstin syvempi merkitys.
Jos hyväksyt nämä, klikkaa "Lue lisää"
Kristilliset. Argh. Puolue, jonka tarkoitus on käytännössä yhtä tarpeellinen 2000 -luvun yhteiskunnassa kuin RKP:n ainoa poliittinen agenda, Ruotsin vallan aikainen kielipolitiikka. No, se RKP:sta ja palataan takaisin Kristillisiin. Näihin vaaleihin Kristilliset "iskevät" aseenaan Sari Essayah. Se siitä.

Koti, uskonto, isänmaa

Sari kertoilee uskomuksiaan Hesarissa seuraavasti: 

Kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Sari Essayah kertoo uskovansa Raamatun luomiskertomukseen, mutta ei katso sen olevan ristiriidassa tieteellisen maailmanselityksen kanssa.
"Se on uskonnollinen kertomus, joka kertoo kaikkivaltiaan Jumalan olevan kaiken takana. Mutta se ei ole ristiriidassa tieteellisen maailmanselvityksen kanssa", Essayah sanoo.
Kyllähän sitä Intelligent Design -oppia ollaan Ameriikassakin yritetty sovittaa yhteen Tieteen kanssa. Tämä ei kuitenkaan todellisuudessa ole näin aukotonta, koska jos uskot, tietoa ei tarvita. Tiede taas perustuu tietoon. Toistaiseksi pitäviä, tieteellisillä metodeilla olevia todisteita Jumalan roolista ei ole ja Jumalan olemassaolemattomuutta on mahdoton todistaa. (Jos jotain ei ole, miten todistat sen? Olemassaolematon ei jätä jälkeensä todisteita). Sen verran Sarilla kuitenkin oli pelisilmää, ettei hän lähtenyt tarjoamaan uskovaisten piireissä suosittua 6000 vuoden ikää maailmalle. Sari kuitenkin kuuluu Helluntaikirkkoon, joka on käsityksiltään ja tavoiltaan esimerkiksi luterilaisuutta tiukkapipoisempi. Voisi siis olettaa, että hänkin uskoo tähän 6 000 vuoden satuun. 

On varsin surullista, että kansan mielipidejohtajaksi pyritään lähtökohdista, jotka eroavat valtaosan näkemyksistä. Tiukka kristillisyys on nykyään nostamassa päätään, mutta se ei tarkoita sitä, että suuret massat olisivat hurahtaneet uskoon. Hesarin mukaan Sari ei myöskään tuomitse homoseksuaalisuutta. Eipä hän sitä oikeastaan voisi tuomitakkaan, koska kyse on suomessa laillisesta toiminnasta. Myös parisuhteet samaa sukupuolta olevan kanssa voidaan rekisteröidä. 

Ei Saria voi pelisilmän puutteesta väittää. Käytännössä tiukan kristillisestä presidentistä voisi olla ainakin yksi hyöty: suhteet muihin valtioihin, joissa on tiukan kristillistä johtoa voisivat sujua paremmin. Rehellinen mielipiteeni on kuitenkin se, että Kristilliset arvot politiikassa ovat muutaman vuosisadan verran myöhässä. Uskonto ja politiikka eivät sain sovi yhteen, sillä kun uskonnolliset arvot pääsevät valtaan, ne eivät jostain syystä useinkaan enää ole "henkilökohtaisia asioita" kuten maallisen johdon valtakausilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti