keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Uuden vuoden säästövinkki

Sähkön hinta on laskenut viimeaikoina lämpimien kelien ja hyvän vesitilanteen vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt on sopiva aika kilpailuttaa sähkösopimuksesi! Jos siis et käytä nk. pörssisähköä, jossa hinta vaihtelee kuukausittain, on hyvinkin todennäköistä että sopimuksesi hinta on päivitetty viimevuosien aikana jolloin hinta on ollut kovempi.

Allekirjoittanut on ahkera sähkön kilpailuttaja, ja yleensä vaihdan yhtiötä kerran vuodessa. Ilokseni huomasin, että jo entuudestaan yli sentin kilowattitunnilta halvempi sopimukseni oli yhä 1.2 senttiä kalliimpi, kuin kilpailuttaja.fi:n tarjoama 12kk määräaikainen sopimus. Tällä mahtavan suurella säästöllä ostan itselleni yhden pakastepizzan kuukaudessa. Menkääpäs siis ahkerasti kilpailuttamaan!

2 kommenttia:

  1. Tämän voi allekirjoittaa. Itse kilpailutin sähköenergian niin ikään kilpailuttaja.fi -sivustoa käyttäen ja kilowattihinta putosi yli 20% vaihtamalla toistaiseksi voimassaoleva sopimus kilpailevan sähköyhtiön tarjoamaan vuoden määräaikaiseen.

    Sähköenergia on siitä helposti kilpailutettava tuote, että se on tuotteeena hyvin tasalaatuinen :) Kun laadullisista seikoista ei tarvitse huolehtia, niin ainut valintakriteeri sähkön myyjälle on sen tarjoama hinta. Tietenkin olettaen, ettei ole kiinnostunut siitä millä tavalla käyttämänsä sähkö on tuotettu.

    VastaaPoista
  2. Tuo tuotantotapaseikka on tietysti tärkeä kaikenmaailman viherkommunisteille, mutta samaa sähköä sieltä pistorasiasta silti tulee.

    Itse olen tosin havitellut Vattenfallin Täysydin -sopimusta jo muutaman vuoden ajan, mutta hinta on ollut kovempi kuin halvimmalla tarjoajalla joten tällaista poliittista "statementtia" en pääse sähkösopimuksellani tekemään.

    VastaaPoista