keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Citroën C4 1.6 HDI ja Valtion hyvinvointikoneiston rahoittaminen

Kryptisestä otsikostaan huolimatta tässä postauksessa ei juuri politiikkaa käsitellä. Siihen puoleen menen joskus myöhemmin, jos innostun. Ajattelin kuitenkin kaikille innokkaille sitikkaan siirtymistä harkitseville kirjoittaa tiedot ensimmäisestä verolipusta, joka kolahti luukusta. Kuten perinteisesti ollaan totuttu, valtion lähettämät verolippuset ovat hyvin sekavia, joten täyttä ymmärrystä verolipun omituisesta erittelystä minulla ei ole. Veikkaisin, että siirtymä päästöriippuvaiseen verotukseen on mahdollinen selitys. Toisaalta, on hieman outoa maksaa perusveroa vanhoilla, ei päästökohtaisilla perusteilla jos auto on otettu käyttöön tämän lakimuutoksen jälkeen. Täytynee kilautella TraFi:lle asiasta ja kysellä selvitystä.

Ajoneuvovero
Perusveron osuus 172 päivältä, 0.350 euroa/päivä 60,200 euroa
Perusveron osuus 193 päivältä, 0,157 euroa/päivä 30,301 euroa
Käyttövoimaveron osuus 365 päivältä 1,206 euroa/päivä 440,190 euroa

Maksuunpantava yhteensä: 530,69 euroa

Eli jokainen dieselöljyä polttoaineenaan käyttävä Citroën C4:n omistaja tukee valtion hyvinvointiryöstökoneistoa noin 531 eurolla. Mielestäni verot ovat varsin kohtuulliset verrattuna aikaisempaan C5:een, mutta onhan tuo tietysti aina mieltäylentävää maksaa.

edit: Kyllä, päästöpohjainen verotus alkaa siis vasta 1.3.2011, joten joudun maksamaan kalliimmilla perusteilla alkuvuoden.

1 kommentti:

  1. No johan... Sulla on dieseliksi jo melkein edullinen vero.

    Tosin, bensa-escon 91e/vuosi on vielä kohtuullisempi, ja mun ajomäärillä muutenkin edullisempi... :)

    VastaaPoista