Helmikuu sisälti runsaasti tapahtumia, jotka heiluttelivat markkinoita. Egyptin vallankumous ja Libyan kriisi nostivat öljyn hintaa, heiluttelivat valuutta kursseja ja aiheuttivat varsin aktiivista spekulointia muiden arabimaiden tulevaisuudesta. Erityisesti tämä spekulointi näkyi öljyn hinnassa, sillä itse Libyan tuotanto on vain noin kaksi prosenttia koko öljyntuotannosta, mutta hinta nousi yli 10%.
Oman salkkuni kehitys oli varsin epätasaista, käytännössä kuukauden ensimmäisen ja viimeisen päivän erotus oli vain 0.1% plussaa, mutta välimaastossa käytiin yli 4%:ssa. Lisäostojen tilanne oli tässä kuussa hieman hiljaisempi, vaikka heiluvat kurssit olisivat tarjonneet muutamia houkuttelevia ostotilaisuuksia. Kehittyvien maiden osuuden sain sentään avattua, laskeviin kursseihin. Joskin edelleen näiden maiden arvostustaso on varsin haastava, joten lyhyellä aikavälillä odotan pientä tappiota. Tällä hetkellä kehittyvien maiden positioni on noin 2% turskan puolella. Venäjä sentään pitää vielä pintansa, joskin en ole ollut lainkaan tyytyväinen sen hitaaseen kehitykseen suhteutettuna markkina-alueen riskeihin. Jokatapauksessa jatkossa pyrin tasaamaan maajakaumaa entistä laajemmalle, ja tämä tarkoittaa lisäostoja haastavaan kehittyvien markkinoiden osastoon.
En kuitenkaan pyri kiirehtimään asian kanssa, sillä myös salkkuni ytimen muodostavat merkittävät markkina-alueet tarjoavat heilahtelujen ansiosta strategiaani sopivia ostotilaisuuksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti