torstai 18. syyskuuta 2014

Osto: TeliaSonera + Salkun siivousta

Pieni siivu TeliaSoneraa päätyi salkkuun ja samalla aloitin lievää salkun tasapainottelua. Myyntiin lähti Seligsonin Aasia -rahasto, tilalle tulee mahdollisesti jokin globaali ETF jonka kautta Nipponit valuvat salkkuun. Samassa rytäkässä myin Euro-Obligaatiot pois. Tähän ei varsinaisesti muuta perustetta ole, kuin nykyinen matala korkotaso. Korkopuolen tuotto-odotukset ovat sen verran matalalla, etten koe mielekkäänä istuttaa rahojani niissä. Corporate -bondit jäivät kuitenkin salkkuun odottelemaan toistaiseksi.

TeliaSoneran valitsin siksi, että halusin salkkuuni suorana sijoituksena defensiivistä osinkoyhtiötä. TeliaSoneran arvostus on mielestäni houkuttelevampi kuin esimerkiksi Elisalla. Elisan kasvunäkymät ovat myös varsin vaatimattomat, sillä yhtiö keskittyy pääasiassa kotimaan markkinoihin. 

Edelliseen ostoon (Seadrill) liittyen, täytyy kommentoida, että oston ajoitus oli täydellisen epäonnistunut. Pakotedippi ei ollut vielä alkanutkaan ja osake luisui muutama päivä oston jälkeen messevästi alaspäin. Ajatukseni yhtiöstä ovat kuitenkin pitkällä tähtäimellä positiiviset, joten jos kurssi ei korjaa merkittävästi ylöspäin, saatan tehdä jopa pienen lisäoston.

Jollain aikavälillä aion luopua myös Suomi -rahastosta ja siirtää siihen sijoitetut rahat joko suoriin osakkeisiin tai omxh25 ETF:ään. Tämän kanssa en kuitenkaan pidä kiirettä, sillä tällä hetkellä rahaston myyminen ei verotuksen takia ole järkevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti