tiistai 18. tammikuuta 2011

Seligsonilta vastaus indeksimuutokseen

Sain Seligsonilta jonkinlaisen vastauksen Suomi -rahaston indeksinmuutokseen. Tosin, vastaus oli varsin lyhyt ja kehotettiin odottamaan lisätietoa kun indeksi virallisesti julkistetaan helmikuussa. Yhtiön kannalta indeksimuutos noudatttaa heidän sijoitusfilosofiaa (kestävä kehitys), sekä muutoksen avulla indeksit yhdenmukaistetaan muiden rahastojen kanssa.

Varsinaista kommentointia salkun kaventumisen puolesta ei vielä tullut, joten tämän osalta joudumme odottelemaan tietoja vielä.

Kysyin myös Phoenix salkunhoitajalta Peter Seligsonilta, miksi Phoenixin käteisen osuus on niin suuri. Vastaus tuli erittäin nopeasti, eli noin parissa tunnissa. Selitys käteisen suureen osuuteen oli aikaisempien sijoitusten odotettua ripeämpi nousu. Hän perusteli, ettei halua poiketa sijoitusstrategiastaan vain sen takia, että merkintäpalkkion poistumisen myötä rahaa on virrannut rahastoon odotettua enemmän. Myynnit ja ostot tehdään jatkossakin saman strategian mukaan. Myös muutama osto oli työn alla, ja hän ilmoitti todellisen käteisen määrän olevan hieman ilmoitettua alhaisempi sillä muutamia ostoja oli jo tehty ja lisää työn alla. Mielestäni on varsin positiivista havaita, ettei salkunhoitaja halua ottaa ostojen ja myyntien kanssa tarpeetonta lisäriskiä, jos rahastoon sattuukin  tulemaan enemmän merkintöjä tai osakkeet saavuttavat salkunhoitajan asettaman tavoitehinnan. Asiakaspalvelun taso on säilynyt hyvänä ja vastaukset ripeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti