maanantai 31. tammikuuta 2011

Viikko alkaa stressaantuneissa tunnelmissa

Egyptin mellakat jatkuvat, ja kuuma raha etsii pakoa "turvallisiin" kohteisiin. Omalla kohdallani tämä ei tarkoita yhtäkään myyntiä tai muutosta allokaatioon, mutta ikävä kyllä kukaan ei kykene välttymään mahdollisilta ongelmilta. Salkun tuotosta suli viikon alkajaisiksi noin puolet, joskin pääsääntöisesti euron vahvistumisen vuoksi.

Mubarakin vinkit muille valtionpäämiehille
Mielenkiintoista on kuitenkin seurata Egyptin tilanteen kehittymistä. Tänään valtiollinen TV kanava näytti ensimmäisen kerran kuvia mielenosoituksista. Aikaisemmin viralliset tietolähteet ovat lähinnä keskittyneet pelonlietsontaan ja armeijan kuvaamiseen. Näyttää kuitenkin entistäkin selvemmältä, että Tunisiasta alkaneet levottomuudet leviävät alueella myös muihin valtioihin. On vaikea uskoa, että Mubarak pystyisi pysymään vallassa, mutta seuraavat uutiset odottavat jo, sillä esimerkiksi Marokossa ja Jordanissa on merkkejä vastaavista levottomuuksista. Saa nähdä, noudattavatko muutkin alueen johtajat Mubarakin viitoittamaa tietä ja pyrkivät tukahduttamaan median toimintaa poliittisten reformien sijaan.

Suuria muutoksia johtajien täytyy kuitenkin tehdä, sillä arabimaissa nuorisotyöttömyys, tavallisen kansan heikko toimeentulo sekä kansalaisoikeuksien polkeminen ei ole hellittänyt talouskasvusta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti