keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kreikka, Persut ja Halla-aho

Pitkästä aikaa politiikkaa. Tänään skandaalilehdet sekä hieman vähemmän skandaalilehdet (mm. HS) uutisoi Soinin Timpan haluavan erottaa Halla-ahon eduskuntaryhmästä, koska hänen lausuntonsa mukaan "Kreikkaan tarvittaisiin säästötoimien läpiviemiseksi sotilasjuntta". En ole itse Persu, enkä Halla-ahon ihailija, mutta Timpan reaktio ihmetyttää. Harvoin Halla-ahon kynästä irtoaa tiukempaa faktaa kuin tässä asiassa.

Kreikasta puuttuu poliittinen tahto muutosten tekoon, maa on käytännössä jo velkasaneerauksessa. Apupaketit ja muut kikkailut nykytietojen valossa ovat rahojen tuhlaamista ja aiheuttavat ainoastaan ongelman pitkittymisen. Tässä tilanteessa aikalisä ei edes anna "valmentajille" mahdollisuutta iskostaa parempia kikkoja suorittavan kerroksen mieliin, sillä käytännössä muutamien suurempien euromaiden pankit tulevat olemaan pääomituksen tarpeessa. Lopullinen niitti on siis ajanpeluun vuoksi vakavampi kuin realismin aiheuttama hetkellinen paniikki. Onneksi veronmaksajien taskusta on helppo ottaa.

Mielestäni Timo Soini pelaa tässä mediapeliä ja pyrkii vaikuttamaan laajasti vallalla olevaan käsitykseen siitä, ettei hän saa Persujen sekalaista seurakuntaa pysymään kasassa. Todellisuudessa Halla-ahon lausunto oli poikkeuksellisen realistinen, joskin kärjistetty, sillä eihän kukaan sotilasjunttaa oikeaksi ratkaisuksi ehdota. Kreikkapaketin alkuperäisajatus oli sinäänsä hyvä, mutta ei auta itkut jos maito on jo maassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti