torstai 3. toukokuuta 2012

Kuukausikatsaus: Huhtikuu 2012


Huhtikuu oli melko heikko kuukausi salkun osalta. Nokia painoi Suomen kehitystä rankasti, ja se näkyi myös omassa salkussani. Miinusta tuli kuukauden aikana prosentin verran.


Omalta kohdaltani kuukauden mielenkiintoisimpiin tapahtumiin kuului myös Talvivaaran ongelmat. Sopivasti juuri hetkeä ennen Talvivaaran "ekokatastrofin" alkua, kyseinen lafka liitettiin Seligsonin käyttämään "Kestävän Kehityksen(tm)" indeksiin. Pidän Talvivaaraa ihan potentiaalisena firmana, jos prosessit saadaan toimintaan, mutta mielestäni on varsin huvittavaa, että kestävään kehitykseen panostavaan indeksiin pääsee mukaan kaivosfirma, jolla on jo ollut, ja on edelleen, ongelmia ympäristönormien kanssa. Tämä tapahtuma vain vahvistaa käsitystäni siitä, että kestävän kehityksen indeksit ovat vain silmänlumetta, eivätkä ne tarjoa aidosti "eettisempiä" vaihtoehtoja perinteisiin indekseihin. Itseäni tämä ei haittaa, sillä en ole kovinkaan innostunut viher-aatteista. On kuitenkin aina hauska naureskella, kun viherpiiperöt menevät vipuun. 

Sijoitusmielessä, Talvivaaran mukaantulo vain syventi alamäkeä, joka on tietysti harmi. Jatkosuunnitelmista voisin mainita sen verran, että pyrin vähentämään hieman ylisuureksi kasvaneen Suomi -potin osuutta. En tosin vielä tiedä kuinka, sillä Yhdysvaltojen kurssit ovat kehittyneet varsin positiivisesti viimeaikoina, enkä mielellään ostaisi huipulta. Tätä seikkaa täytyy pohtia hieman tarkemmin, joten palaan asiaan jos allokaatioon tapahtuu jotain merkittävämpiä muutoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti