perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kuukausikatsaus: Toukokuu 2012

Toukokuu sujui jälleen perinteisesti, sillä on hyvinkin tavanomaista, että kurssit laskettelevat kesällä. Toki, kesä ei ole ainoa syy, sillä kuukausi meni eurokriisin merkeissä jälleen kerran. Kreikan ero näyttää vahvemmalta kuin koskaan, ja samalla Espanjan korot oirehtivat. Tämäkään ei sinäänsä ole yllättävää, sillä Spanjaardit ovat onnistuneet hoitamaan itselleen varsin muhkean asuntokuplan. YLEn ajankohtaisohjelman mukaan Espanjan asuntoja on vapaana miljoonia, ja nämä vapaat asunnot riittäisivät kattamaan luonnollisen kysynnän noin vuoteen 2035 saakka. 


Kurssien laskettelussa on eräs varsin positiivinen piirre, nimittäin se, että ostajalle ajat ovat taas hieman edellisiä parempia.  Helsingin pörssi lasku jälleen alle "maagisen" 5000:n pisteen rajan, joka ankkuristrategistien mukaan on ostokauden avajaisten merkki. Lieköhän pitää paikkansa, sillä Nokian osuus laskettelusta on varsin mittava. 

Graafina kuukausi näyttää seuraavanlaiselta:

Toukokuu 2012

Laskua kertyi siis noin viitisen prosenttia. "Tukiostoja" oli normaali määrä, joten tulos on vertailukelpoinen aikaisemman datan kanssa. Tukiostoilla tarkoitan siis sitä, että ostaisin laskeviin kursseihin normaalia suuremmilla kerta-annoksilla. Tätä en kuitenkaan ole vielä aloittanut, sillä oletan, että kurssit jatkavat vielä jonkin matkaa alaspäin. Toki strategiaani kuuluvat normaalit kuukausiostot olen suorittanut kuten aina ennenkin, markkinatilanteesta riippumatta.

Graafin F ja G kirjaimet merkitsevät ajanjaksoa, jolloin graafin automaattisessa päivityksessä oli häiriöitä, joten tuo väli on tavanomaista epätarkempi. Jatkossa graafi päivittynee totuttuun tapaan illalla noin klo 20 tienoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti