torstai 16. joulukuuta 2010

Allokaatiosta

Kuten edellisessä postauksessa alustin, ajattelin nyt hieman avata tämänhetkistä allokaatiota. Edellinen graafi oli hieman "vanha", siinämielessä että odottelin yhden summan rekisteröitymistä rahastoihin, joten allokaatio oli hieman erilainen kuin todellisuus. Alla tämänhetkinen tilanne ostojen mukaan:
Venäjän paino on melko tukeva, osittain siksi että kyseessä on tietoinen riski. Venäjän rahastoon ja muihin riskipitoisempiin laitan esimerkiksi ns. "budjetoimattomat tulot" kuten erilaiset bonukset, esimerkiksi S-bonukset, Keskon pisteistä tulevat satunnaiserät, mahdolliset rahalahjoitukset tms, joille minulla ei tällähetkellä ole suoraa käyttöä. Strategiani on periaatteessa hyvin yksinkertainen, muut jakautuvat näennäisen tasaisesti eri markkina-alueiden mukaan, mutta järjestyksessä siten, että eniten turskalla oleva on etusijalla. Alun turskailun jälkeen ongelmana lähinnä on se, että kaikki sijoitukset ovat plussan puolella, jolloin strategian mukainen valinta on hankalampaa. Aion myös ottaa korkoposition mukaan jossain vaiheessa, mutta tämänhetkiset näkymät korkorahastoissa ovat melko kehnot, joten se saanee odottaa ensivuoteen.

Varsinaisia suuria virheitä strategia ei ole aiheuttanut, mutta se ei myöskään ole ollut tarkasteluajanjaksolla "paras mahdollinen". Toki on hyvinkin realistista odottaa, ettei parasta mahdollista tavallinen kuolevainen kykene saavuttamaan. Jos jälkiviisautta harrastetaan, niin koko potin laittaminen Aasian markkinoille olisi tarjonnut noin kolminkertaisen kasvun verrattuna nykyiseen allokaatioon. Arvon mukaisesta allokaatiosta teen uuden postauksen myöhemmin, kunhan aikaa kuluu hieman lisää. Näin pikakatsauksena todettakoon, että Aasian ja Pohjois-Amerikan osuus on arvossa lyhyellä tähtäimellä kasvanut muita paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti