keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Loppuvuoden katsauksia osa2

Edellisessä postauksessa kirjoittelin hieman valuuttojen heilahtelusta ja sen aiheuttamista voitoista/tappioista. Ajattelin sitten hieman käydä läpi, miten valuuttakurssien heilahtelut ovat näkyneet omissa säästöissäni. Euroopan (euron) paino on omassa salkussani varsin huomattava, ja kuten varmasti jokainen Suomea lukeva henkilö tietää, se on myös käyttämämme valuutta. Lisäksi salkustani löytyy kolme rahastoa, joiden sijoitukset noteerataan muissa valuutoissa. Nämä ovat Pohjois-Amerikka rahasto (Yhdysvaltojen sekä Kanadan dollari), Venäjä (Rupla) ja Aasia (Jeni ja Australian dollari). Venäjä rahastossa on lisäksi muutamia pienempiä maita, jotka noteerataan ties missä valuutassa, mutta jätän ne pois tästä kuviosta.

Pohjois-Amerikka -rahasto on tuottanut noin kaksinkertaisesti Eurooppa -rahastoon verrattuna, ja Aasia rahasto noin kolminkertaisesti. Oman omituisuutensa tekee Suomi -rahasto, joka on lähes tasoissa Pohjois-Amerikka -rahaston kanssa. Tämä johtunee pienestä markkina-alueesta, joten heilahtelut joka suuntaan ovat isommat. Venäjä rahasto on suurten merkintäpalkkioiden ja runsaan heilunnan takia suunnilleen nollatuloksessa. Kirjoittamispäivänä n. -0.5% miinuksella.

Kattavamman vertailun tekemiseksi tulisi tietysti myös verrata, miten indeksit ovat kehittyneet. Jokatapauksessa, varsinkin Aasia rahaston kova kasvu johtunee pääasiassa valuuttakursseista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti