lauantai 9. elokuuta 2014

BMW 525d E61 Touring vm. 2008

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, loman aikaan tuli myös kalustoa päivitettyä tilavampaan. Tässä postauksessa käsitellään kalustopäivitystä, joten pelkistä talousaiheista kiinnostuneet voivat skipata.

Kyseessä on siis vuoden 2008 BMW 525d LCI. Auton vaihdon motiivit olivat kahdenlaiset, ensinnäkin tarvitsimme farmariautoa, jotta koirat saadaan kyytiin. Yhden koiran kanssa sylimatkustaminen vielä onnistui, mutta kahden kanssa takakontille tuli käyttöä. Myös lisääntynyt tavarankuljetus asetti haasteet Mersulle.

Varusteluettelo autossa on varsin kattava, vekottimesta löytyy webasto, navit, nahkapenkit sähkösäädöillä jne. Kyytikin on kohdallaan, vaikka Mersun jälkeen auto hieman kovalta tuntuukin. Kolmen litran moottorista en silti kyennyt luopumaan, mutta polttoaineen kulutus putosi silti reippaalla litralla. Tämä tuo omassa taloudessani noin 250-350 litran säästön vuodessa. Litra ei kuullosta paljolta, mutta se on litra pois matka-ajokulutuksesta. Kaupunkikulutuksessa ero lienee vieläkin suurempi. 

Kuten edelliset autotkin, kyseessä on automaattivaihteinen ajoneuvo. 6-vaihteinen ZF:n automaatti tuntuu rivakalta verrattuna Mersun 7G-Tronicciin. Pientä selvittelyä vaihteiston toimintaan täytyy kuitenkin vielä tehdä, sillä auto nykäisee kylmänä liikkeelle lähdettäessä. Oletettavasti korjaantuu, kun vaihteistoöljyt vaihdetaan toistamiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti