lauantai 19. helmikuuta 2011

Seligsonin indeksimuutos julkistettu

Seligson julkaisi tiedotteensa Suomi rahaston indeksimuutoksesta. Pääpiirteissään kerroin muutoksesta jo osavuosikatsauksen yhteydessä, ja lisäksi myös bloggasin heiltä saamani vastineen. Mitään kovin suuria muutoksia kaivelemiini esitietoihin ei ole tullut, joten jos asia kiinnostaa, suosittelen tarkastamaan kyseiset postaukset. Tässä viestissä keskityn kuitenkin indeksirahastolle poikkeuksellisen runsaaseen vaihtoon, joka tästä muutoksesta seuraa.

Tiukasti asiaan

Sen pitempään jaarittelematta, tässä luettelo yhtiöistä, ja niiden prosentuaalisesta arvojakaumasta, jotka poistuvat Suomi -rahastosta:


Sampo        8.64%
TeliaSonera 4,18%
Nordea        3,00%
Pohjola         1.93%
Outotec        1,61%
Talvivaara     1,23%
Oriola-KD   0,49%
Pöyry Oyj    0,38%
Olvi              0.23%
Technopolis  0,22%
Basware       0,20%
Aspo            0,20%
HKScan       0,20%
F-secure       0,19%
Tekla            0,13%
Finnlines,       0,11%
Atria             0,09%
Okmetic       0,08%
Comptel       0,07%
Digia            0,06%

Yhteensä noin 23%, euroissa arviolta 12 miljoonaa euroa. Varsin mittavat salkunpyöritysliikkeet ovat siis tulossa. Paljonkohan indeksimuutoksen aiheuttamat kustannukset sijoittajalle ovat? Jos lukijakunnassa on muita kyseisen rahaston omistajia, olisi hauskaa, jos kommentoisitte ajatuksia "kestävän kehityksen indeksistä" ja poistuvista yhtiöistä.

Oma mielipiteeni on, että poistuvissa yhtiöissä on huomattava siivu laadukkaita suomalaisia yhtiöitä, ja uusissa tulokkaissa ei mielestäni laatu vastaa poistuvia. Tuskin Seligson kyseistä muutosta kertarysäyksellä tekee, sillä jos muistini ei petä, tiettyjen yhtiöiden painoarvoa on jo alettu vähentää hyvissä ajoin. Yhtiön kannalta muutos on kuitenkin selvä ja odotettu, sillä kaikki muut indeksirahastot seuraavat jo kestävän kehityksen indeksejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti