tiistai 10. syyskuuta 2013

Uutta Salkusta

Pitkän kirjoitustauon jälkeen täytynee kirjoittaa jotain myös säästämis -aiheesta. Kun kirjoitustiheys hiljeni, muutimme uuteen omakotitaloon, joten sen kanssa on riittänyt kiirettä. Tämä myös tietysti näkyi säästöissä, jotka hupenivat hieman. Nyt, kun talossa on asuttu vuoden päivät, aion jälleen ottaa härkää sarvista ja jatkaa kurinalaisempaa säästämistä. Toki vuoden aikanakin salkkuun tipahteli pienempiä summia, ja vuoden aikana salkun arvo kasvoi prosentuaalisesti ~30%. Tästä uusien sijoitusten osuus oli arviolta alle kymmenen prosentin luokkaa.

Kirjoitustauon aikana salkun rakenne on pysynyt lähes muuttumattomana, ja rakennettahan on tietysti voinut seurata reaaliaikaisessa allokaatiograafissa. Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos.

Nordnet käynnisti jokin aika sitten kuluttoman ETF- kuukausisäästämisvaihtoehdon, jota ajattelin seuraavaksi kokeilla. Syy ei ole se, että olisin tyytymätön Seligsoniin, vaan enemmänkin siinä että haluan vertailla, kummat tuotteet minulle sopii paremmin. Seligsonissa olen arvostanut avointa tiedotuslinjaa ja alhaisia kuluja. Sama toteutunee myös iSharesin ETF -tuotteilla, joita näillä näkymin alan salkkuuni haalimaan. En vielä halua paljastaa yksityiskohtia, sillä lopullista päätöstä en ole tehnyt.

Tämä kuitenkin aiheuttaa väistämättä hankaluuksia reaaliaikaisen salkkugraafin rakentamiseen. Nordnetistä ei nimittäin saa "parsittua" reaaliaikaista tietoa kovinkaan yksinkertaisesti. Väliaikana päädyn todennäköisesti tekemään kertaluontoisia "korjauksia" graafiin, jotta se vastaisi todellista tilannetta. Todennäköisesti en kuitenkaan tee näin heti alussa, sillä pienten summien kanssa graafin korjaamisessa ei ole järkeä. Täytyy pohtia, jospa tähän jokin ratkaisu syntyisi. Täytyy myös tutustua Google Financen tarjontaan, jos sitä kautta saisi tiedot ongittua riittävällä tarkkuustasolla.

Jos tätä joku lukee, kommentteihin voi myös jättää ehdotuksia Nordnetin ETF -valikoimasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti