tiistai 24. syyskuuta 2013

Salkkuun tulossa uutta sisältöä

Kuten aiemmin kirjoitin, aion lisätä uusia tuotteita salkkuuni Nordnetin ETF -kuukausisäästövaihtoehdoista. Kuukauden vaihde lähenee uhkaavasti, enkä ole vielä sataprosenttisesti päättänyt sisältöä. Vaihtoehtojen määrä on varsin rajallinen, mutta sopivia löytyy kuitenkin enemmän kuin kuukausittain säästämälläni pääomalla on mahdollista hankkia.

Ajattelinkin laittaa postauksen, ja toivoa kommentteja lukijoilta. Mitä tuotteita itse ottaisitte? S&P 500 on oikeastaan ainoa lukkoon lyöty, mutta muilta osin paletti on vielä auki. Oletettavasti yhtään kommenttia ei tule, mutta eipä yrittäminen maksa mitään.


Vaihtoehtoina harkinnassa ovat:

  • iShares MSCI World
  • iSharesin eurooppa -osio
  • Jokin kehittyvien markkinoiden ETF
Maailmanlaajuisen ETF:n etu on se, että yhdellä ostolla saa erittäin laajaa hajautusta. Ikävänä puolena on se, että salkkuni on jo nykymuodossaan äärimmäisen tylsä seurata. Toisaalta, olen edelleen siinä vaiheessa, jossa salkun "ydintä" rakennetaan, joten mausteet tulevat ohjelmaan aikaisintaan vuodenvaihteen tienoilla.

Kommentteja, perusteluja ja vaihtoehtoja otetaan vastaan.

1 kommentti:

  1. Osassa noista Nordnetin tarjoamista ETF-vaihtoehdoista aika korkea kulusuhde. Itse olen ollut tyytyväinen Vangardin tarjontaan, joskin kuukausisäästön puolella otin kyytin DB-X-Trackersin Japanin ja Brasilian.

    VastaaPoista